• تاریخ انتشار : 1403/01/20 - 11:28
  • بازدید : 110
  • تعداد بازدیدکننده : 101
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی:

«سلامت من، حق من»؛ شعار هفتاد و پنجمین سالگرد روز جهانی بهداشت

شعار روز جهانی بهداشت 2024 :سلامت من؛ حق من

شعار روز جهانی بهداشت 2024 به منظور حمایت از حق همه افراد در همه جا برای دسترسی به خدمات بهداشتی با کیفیت، آموزش و اطلاعات، سلامت من؛ حق من انتخاب شده است.

شعار روز جهانی بهداشت 2024 به منظور حمایت از حق همه افراد در همه جا برای دسترسی به خدمات بهداشتی با کیفیت، آموزش و اطلاعات، سلامت من؛ حق من انتخاب شده است.

به گزارش گروه ترجمه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، به نقل از سازمان بهداشت جهانی WHO در سراسر جهان، روز به روز حق سلامت میلیون‌ها انسان در معرض تهدید قرار می‌گیرد. بیماری‌ها و بلایا به عنوان عوامل مرگ و میر و ناتوانی در نظر گرفته می‌شوند. درگیری‌ها و جنگ‌ها زندگی انسان‌ها را ویران می‌کنند و باعث مرگ، درد، گرسنگی و ناراحتی روانی می‌شوند.

 

 

 

 سوزاندن سوخت‌های فسیلی به طور همزمان باعث ایجاد بحران آب و هوایی می‌شود و حق تنفس هوای پاک را از ما سلب می‌کند، به طوری که هر 5 ثانیه یک نفر بر اثر آلودگی هوای داخل و خارج خانه جان خود را از دست می‌دهد.

 

 

 

بر اساس گزارش شورای اقتصاد سلامت حداقل 140 کشور، سلامت را به عنوان یک حق بشر در قانون اساسی خود به رسمیت می‌شناسند؛ با این حال قوانینی که حق دسترسی جمعیت به خدمات بهداشتی را تضمین کند، تصویب و اجرا نمی‌شود؛ در نتیجه حداقل 4.5 میلیارد نفر یعنی بیش از نیمی از جمعیت جهان  در سال 2021 به طور کامل تحت پوشش خدمات بهداشتی ضروری نبوده‌اند.

روز جهانی بهداشت World Health Day هر سال در روز ۷ آوریل (۱۹ فروردین ۱۴۰۳) هم‌زمان با روز تأسیس سازمان جهانی بهداشت (WHO) گرامی داشته می‌شود و به منظور پرداختن به این نوع چالش‌ها، شعار امسال این روز «سلامت من، حق من» انتخاب شده است.

 

 

 

موضوع «سلامت من، حق من» برای حمایت از حق همه افراد در همه جا برای دسترسی به خدمات بهداشتی با کیفیت، آموزش و اطلاعات و همچنین آب آشامیدنی سالم، هوای پاک، تغذیه خوب، مسکن باکیفیت، شرایط کار و محیط زیست مناسب و آزادی انتخاب شده است.

 

 

 

هفتاد و پنجمین سالگر روز جهانی بهداش؛ فرصتی برای مرور موفقیت‌های بهداشت عمومی

 

در سال 1948، کشورهای جهان گرد هم آمدند و سازمان بهداشت جهانی را برای ارتقای سلامت، ایمن نگه داشتن جهان و خدمت به افراد آسیب پذیر تاسیس کردند تا همه، در همه جا بتوانند به بالاترین سطح سلامت و رفاه دست یابند.

 

 

 

هفتاد و پنجمین سالگرد WHO فرصتی برای مرور موفقیت‌های بهداشت عمومی و ارتقای کیفیت زندگی در هفت دهه گذشته و همچنین فرصتی برای ایجاد انگیزه برای مقابله با چالش‌های سلامت امروز و فرداست.

 

 

 

تاریخچه تاسیس سازمان بهداشت جهانی

 

 

 

در دسامبر ۱۹۴۵، مقامات برزیل و چین پیشنهاد ایجاد یک سازمان بین‌المللی بهداشت را دادند که فراگیر و کاملاً مستقل از هر قدرت دولتی باشد. سال بعد در نیویورک، در جولای ۱۹۴۶، اساسنامه سازمان بهداشت جهانی تصویب شد. این قانون اساسی در هفتم آوریل ۱۹۴۸ به اجرا درآمد، زیرا ۶۱ کشور برای تأسیس سازمان غیردولتی توافق نامه امضا کردند.

 

 

 

به عنوان یکی از اولین اقدامات رسمی WHO، تاریخ ۲۲ ژوئیه ۱۹۴۹ به عنوان روز جهانی بهداشت تعیین شد، اما مدتی بعد به منظور تشویق مشارکت دانش‌آموزان این روز به هفتم آوریل، روز تاسیسWHO تغییر کرد. روز جهانی بهداشت فرصتی جهانی برای تمرکز بر مسائل مهم بهداشت عمومی فراهم می‌کند که جامعه بین‌المللی را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

 

 

 

آخرین گزارش سازمان جهانی بهداشت

 

  • ۷۰ درصد کارکنان اجتماعی و بهداشتی زن هستند.
  • ۶.۶ میلیون نفر از کودکان سراسر جهان به دلیل سیستم‌های مراقبت‌های بهداشتی ضعیف می‌میرند.
  • ۸۰۰ زن هر روز به دلیل عوارض بارداری جان خود را از دست می‌دهند.
  • ۸.۴ میلیارد دلار که برای هالووین در سال ۲۰۱۸ هزینه شده است که این مبلغ بیش از آن چیزی است که جهان برای مبارزه با مالاریا هزینه می‌کند.
  • ۲۱۹۵ کودک در سراسر جهان بر اثر اسهال می‌میرند.
  • ۱۰.۲ میلیون نفر در آمریکا از سلامت روان و اختلالات اعتیاد رنج می‌برند.
  • گروه خبری : فرهنگی
  • گروه خبری : 140702
کلمات کلیدی
×

اطلاعات جستجو "Enter"فشار دادن

تنظیمات قالب