روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی:
اضافه وزن و چاقی در کمین است /آنچه باید درباره شاخص توده بدنی خود بدانید
متخصص تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی گفت: از آنجا که شاخص BMI ارتباط مستقیمی با قد و وزن دارد، با کاهش وزن میتوانید شاخص توده بدنی خود را کاهش داده و در نتیجه خود را در گروهی قرار دهید که در معرض کمترین خطر سلامتی هستند. دکتر گلبن سهراب در گفت و گو با خبرنگار روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با اشاره به این که bmiمخفف Body Mass Indexبه معنی شاخص توده بدنی است اظهار کرد: BMIیک معیار برای سنجش و اندازه گیری چربی بدن بر اساس قد و وزن هر فرد است...
آنچه باید درباره شاخص توده بدنی خود بدانید
متخصص تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی گفت: از آنجا که شاخصBMI ارتباط مستقیمی با قد و وزن دارد، با کاهش وزن میتوانید شاخص توده بدنی خود را کاهش داده و در نتیجه خود را در گروهی قرار دهید که در معرض کمترین خطر سلامتی هستند.
دکتر گلبن سهراب در گفت و گو با خبرنگار روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با اشاره به این کهbmiمخففBody Mass Indexبه معنی شاخص توده بدنی است اظهار کرد: BMIیک معیار برای سنجش و اندازه گیری چربی بدن بر اساس قد و وزن هر فرد است.
وی افزود: شاخص توده بدنی نشان دهنده میزان چربی بدن است، افراد با دانستن بی ام آی بدنشان می توانند ذهنیتی نسبی از وضعیت جسمی شان بدست آورند و در صورت نیاز به درمان و حفظ سلامتی تصمیم بگیرند.
این متخصص تغذیه با اشاره به نحوه محاسبه توده بدنی توضیح داد: محاسبهbmiیعنی وزن خود را بر حسب کیلوگرم بر مجذور قدتان بر حسب متر تقسیم کنید، عددی که بدست می آید بی ام آیbmiنام دارد، به طور مثال شاخص توده بدنی فردی با قد۱۷۰سانتیمتر (۱.۷متر) و وزن۵۸کیلوگرم، ۲۰است.
این متخصص تغذیهادامه داد: چنانچهBMIزیر ۱۸,۵باشد فرد باید با مراجعه به پزشک در مورد پایین بودن وزن خود مشورت کند و در صورتی که مشکل خاصی وجود ندارد به کمک یک متخصص تغذیه وزن خود را تا حد بازه ایده آل افزایش دهد.
وی افزود: اگر شاخص توده بدنی فردی کمتر از ۱۸.۵باشد، شخص دچار کاهش وزن و چنانچه بین ۱۸.۵و ۲۴.۹باشد، شخص در بازه وزن سالم قرار دارد.
دکتر گلبن ادامه داد: چنانچه شاخص توده بدنی بین ۲۵و ۲۹.۹باشد شخص دچار اضافه وزن است. شاخص بین ۳۰و ۳۴.۹نیز بیانگر این موضوع است که شخص چاق و بالای ۳۵نیز چاقی مفرط محسوب می شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه با اشاره به این که خود چاقی نیز می تواند باعث بروز بیماری شود گفت: در واقع چاقی حتی اگر خودش بیماری نباشد، در شکل گیری طیف وسیعی از بیماری ها نقش پررنگی دارد.
وی خاطرنشان کرد: با چاق تر شدن، احتمال ابتلاء به برخی بیماری ها نیز افزایش پیدا می کند، سکته و بیماری های قلبی، فشار خون بالا، دیابت، انواع سرطان ها، بیماری کیسه ی صفرا و سنگ صفرا و یا اختلال در خواب از جمله بیماری های مرتبط با چاقی هستند.
این متخصص تغذیه با اشاره به روش های مختلف کاهش وزن ادامه داد: فقط با غذا نخوردن به وزن ایده آل نمی رسیم، همچنين رژیم غذایی بايد از ویتامینها و املاح غنی باشد تا بدن بتواند با توانمندی در کاهش وزن موفق شود.
دکتر گلبن در ادامه تاكيد كرد: در صورتی که در رفتارهای تغذیهای افراد تغییر ایجاد نشود نمیتوان وزن را کم کرد.
وی با بیان این که برای موفق شدن در کاهش وزن باید یک برنامه صحیح زیر نظر متخصص تغذیه داشت گفت: این برنامه باید شامل تعیین مقدار کاهش وزن مناسب در یک بازه زمان منطقی باشد در بسیاری از موارد رژیم های سفت و سخت به دلیل فشار زیاد گرسنگی با شکست مواجه می شوند.
استفاده از راهکار مناسب و پیروی از رژیم غذایی صحیح و در نهایت تغییر سبک زندگی یکی از مهمترین توصیه های دکتر گلبن برای کاهش وزن بود.
این متخصص تغذیه ادامه داد:نداشتن صبر و حوصله کافی و عجله در کاهش وزن ازعمده دلایل شکست در رژیم غذایی محسوب میشود، رژیم غذایی به معنای تغییر در عادات خوردن است که این تغییر بدون داشتن یک انگیزه قوی میسر نخواهد بود.