• تاریخ انتشار : 1401/02/12 - 15:27
  • بازدید : 47
  • تعداد بازدید : 47
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی:

پاسخ متخصصان به اعلام خبر پایان پاندمی کووید

رییس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، گفت: همه گیری کرونا تمام نشده و فقط شاید بتوانیم بگوییم که وارد مرحله جدیدی از پاندمی شده ایم. دکتر علیرضا ناجی در گفت و گو با خبرنگار دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با اشاره به این که در این یکی دو روز صحبتهای دکتر فائوچی دست به دست و زبان به زبان میچرخد که"پاندمی کووید به پایان رسیده است اظهار کرد:...

رییس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، گفت: همه گیری کرونا تمام نشده و فقط شاید بتوانیم بگوییم که وارد مرحله جدیدی از پاندمی شده ایم.دکتر علیرضا ناجی در گفت و گو با خبرنگار دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با اشاره به این که در این یکی دو روز صحبتهای دکتر فائوچی دست به دست و زبان به زبان میچرخد که"پاندمی کووید به پایان رسیده است اظهار کرد: شاید مرحله کنترلی کووید ۱۹ خیلی از کشورها در اوج درگیری و شیوع بیماری، بستری های بالا و مرگ و میر بالا نیستند.


وی افزود: همه گیری کرونا تمام نشده و فقط شاید بتوانیم بگوییم که وارد مرحله جدیدی از پاندمی شده ایم.

به گفته عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، شاهد زنجیره پر ترافیک انتقال ویروس در خیلی از کشورها نیستیم و در مرحله آرامتری قرار داریم، اما در بعضی از نقاط مانند چین خطر این بیماری همچنان وجود دارد.

وی افزود: اگر از منظر جهانی به این موضوع نگاه کنیم، مطمئنا پاندمی به پایان نرسیده است.

دکتر ناجی توضیح داد: شاید تفاوت ما و آمریکا با کشوری مانند چین این است که درصد بالایی از مردم با توجه به عفونت حاصله و چرخش بالای ویروس در این مدت گذشته و سطح پوشش بالای نزدیک به ۷۰ درصدی واکسن، جمعیت دارای آنتی بادی بر علیه این ویروس هستند و این خود جلوی چرخش بالای واریانت امیکرون را میگیرد.

استاد دانشگاه با تاکید بر این‌که این فکر که ویروس ریشه کن شده و می‌شود "اشتباه" است عنوان کرد: این چنین است که شاید چین هم از استراتژی کووید صفر منصرف شود و با زدن واکسن هایی با درجه ایمنی زایی بالا و واکسن‌های  mRNA که خود آن را تولید می‌کند، در آينده جامعه را باز کند که بیشتر از این ضرر اقتصادی را متحمل نشود.

وی ادامه داد: واکسن و داروهای ضد ویروسی موثری که الان در اختیار داریم، مثل پکسلوید (که تاثیر ۹۰ درصدی در جلوگیری از بستری شدن در بیمارستان دارد) ابزار بسیار مهمی در ادامه مرحله کنترلی هستند.

ایران در شرایط طلایی کنترل کووید است

رییس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه از شرایط طلایی کشور برای کنترل کووید ۱۹ خبر داد و گفت:
در حال حاضر در سطح پایینی از فعالیت ویروس عامل کووید ۱۹ هستیم و بهترین زمان برای تکمیل دوره واکسیناسیون، دوز های بوستر و بالا بردن پوشش واکسیناسیون در محصلین است.

دکتر ناجی اظهار امیدواری کرد که داروی پکسلوید هم به زودی در ایران موجود شود.


عضو هیئت علمی دانشگاه با اشاره به این که با اقدامات پیشگیرانه و رعایت بهداشت اجتماعی می‌توانیم در برابر واریانتهایی که ممکن است در آینده به وجود آید، خیال راحت‌تری داشته باشیم هشدار داد: پاندمی تمام نشده و پایانش نیز قابل پیش بینی نیست، اما برای پیشگیری و کاهش زنجیره بیماری، انجام اقدامات ضروری و رعایت پروتکل ها لازم است.

 

  • گروه خبری : اخبار حوزه درمان
  • کد خبر : 116192
کلید واژه
×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

تنظیمات قالب